Title Image

Informació i orientació professional 2020

T’interessa saber les opcions que tens després d’obtenir el Batxillerat?

Estàs estudiant batxillerat i no coneixes els estudis universitaris als quals pots optar? Coneixes quines matèries ponderen més que no pas altres a les PAU? Saps si cal fer les PAU si vols accedir a la universitat des dels cicles formatius de grau superior? Què són les notes de tall i com es calculen?

Si tens aquests dubtes o altres de semblants a aquests en relació amb l’accés a la universitat, vine i informa-te’n!

Si ets estudiant, una persona que vol continuar formant-se o bé formes part de l’equip de tutors de centres educatius, segur que algunes vegades trobes a faltar eines que t’ajudin i et serveixin de guia per dur a terme el procés de presa de decisions que implica escollir uns estudis, trobar una via formativa, definir un nou itinerari o acompanyar tot el procés amb millors garanties d’èxit.

T’adjuntem a continuació alguns recursos i eines que et poden acompanyar a fer-ho i que contenen informació i aprofundeixen en aspectes relacionats amb la presa de decisions. Sempre recordant que tens al teu costat a professionals especialitzats que et poden assessorar i donar suport, ja sigui en els mateixos centres educatius, com en serveis municipals i altres entitats de la ciutat.

icon-webGENCAT. Estudiar a Catalunya. Orientació.

Presenta recursos d’orientació educativa, acadèmica i professional amb la finalitat d’ajudar els centres, les famílies i els joves en la construcció del seu itinerari formatiu, professional i projecte de vida. Inclou eines de suport com són tests d’interessos, d’autoconeixement, d’identificació de competències, recomanacions per a famílies i recursos i materials de suport adreçats al personal orientador del centre.

icon-webDiputació de Barcelona. Exposició virtual Transitar.

Visita virtual a l’exposició “Transitar. Orientar-se en un món canviant”. Compta amb diferents activitats que  ajuden a reflexionar sobre les diferents transicions educatives al llarg de la vida i a prendre’n consciència. Cada persona escull quines activitats li interessa de fer en funció de la seva situació.

icon-webMapa Laboral.

Eina que t’ajudarà a orientar el teu trajecte professional, proveint-te de les coordenades que necessites per decidir quin camí vols seguir. Per a definir el teu projecte professional et proposem que primer identifiquis en quin punt estàs. La teva situació de partida et pot dur a explorar els aspectes que encara no tens clars, a decidir on vols arribar i/o a actuar per aconseguir el teu objectiu. Recurs adreçat a professionals.

El treball del futur que ja és aquí, estàs preparat? Coneixes la Indústria 4.0? Saps quines competències clau necessites?

El sector de la indústria ofereix moltes ocupacions que ens són desconegudes o de les que en tenim una visió esbiaixada. Algunes d’elles amb molta projecció de futur i moltes possibilitats d’inserció laboral.

Coneix-ne una mostra de la mà de youtubers i altres personatges coneguts i accepta el repte de passar un dia virtual desenvolupant aquestes ocupacions.

icon-videoAdolescents TV. Challenge Indústria. Coneix noves ocupacions industrials.

icon-videoDIBA. Ocupació a la industria local. Fitxes ocupacionals d’ocupacions industrials (cliqueu damunt de fitxes d’ofici).

icon-videoAjuntament de Barcelona. Barcelona Activa. Coneix els sectors amb futur. Coneix els sectors amb futur.

Has pensat mai a treballar als cossos de seguretat i protecció? Saps quins requisits necessites? Què es valora? Quines proves hauràs de fer? Quines són les tasques més habituals?

Adreçat a alumnat escolaritzat i a qualsevol persona interessada a treballar en els cossos de seguretat i protecció.

T’agradaria desenvolupar una feina d’atenció a les persones? construcció? tenir cura del medi ambient? administració? educació infantil? Vine a conèixer tota la diversitat de professions de l’Ajuntament de Mataró!

És molt complicat això de les oposicions? Resol els teus dubtes durant la sessió.

L’activitat es realitzarà en directe el dia 28 de maig a les 16h.

Per poder accedir t’hauràs d’inscriure i el dia abans et facilitarem l’enllaç de la sessió. Pots avançar-nos els teus dubtes i els respondrem durant l’activitat.

La sessió quedarà gravada i posteriorment es podrà accedir des de la pàgina de la SIOP online.

Taller adreçat a tothom qui vulgui conèixer quines possibilitats professionals ofereix l’Administració Pública i quins són els seus sistemes de selecció.

A càrrec del personal tècnic de la Direcció de Recursos Humans de l’Ajuntament de Mataró.

Inscriu-te a l’activitat

  He llegit i accepto la Política de privacitat

  Tens dos anys d’experiència laboral en una ocupació i/o has fet cursos no formals? Vols millorar el teu perfil professional?

  Periòdicament es convoquen procediments d’avaluació i acreditació de competències professionals que permeten reconèixer l’experiència o la formació no formal i obtenir-ne una certificació oficial. En aquesta sessió t’explicarem el funcionament d’aquests procediments, els requisits per accedir-hi, i els àmbits en què pots acreditar els teus coneixements i la teva experiència laboral.

  Servei d’Ocupació de Mataró (SOM)

  Si després de veure els materials que t’hem enllaçat en aquest apartat tens algun dubte pots contactar amb una tècnica del SOM mitjançant aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.

   Data de naixement

   He llegit i accepto la Política de privacitat

   Vols estudiar a l’estranger? Et motiva fer una estada en un altre país? Saps on t’has d’adreçar per buscar feina a l’estranger? Creus que una experiència internacional té valor per al teu futur professional? Podràs resoldre tots els teus dubtes en un espai de consulta on t’atendrem de forma individualitzada i centrada en els teves motivacions.

   Adreçat a alumnat de 4t ESO, de batxillerat o de cicles formatius i obert a la participació de qualsevol jove que hi tingui interès. A càrrec de l’Assessora de Mobilitat Internacional Jove del Maresme i del Consell Comarcal del Maresme.

   Pots contactar directament amb nosaltres a través de:

   icon-editEl formulari adjunt

   icon-emailmobilitatjove@ccmaresme.cat (en horari de matins)

   icon-whatsapp667 18 27 82 (en horari de matins)

   Planteja’ns la teva consulta

   Omple el següent formulari amb la teva consulta i mirarem de resoldre tots els teus dubtes.

   • Has pensat quin tipus d’estada t’agradaria fer?
   • Vols treballar, fer pràctiques, o potser un voluntariat?
   • Quina idea tens? Vols marxar a algun país en concret?

    He llegit i accepto la Política de privacitat

    Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

    ACEPTAR
    Aviso de cookies