Title Image

PROJECTE SINGULARS: PREPARA’T, ENTRENA’T, ACTUA!

PROJECTE SINGULARS: PREPARA’T, ENTRENA’T, ACTUA!

Des de l’Ajuntament de Mataró iniciem la Selecció de joves entre 16 i 29 anys en situació de desocupació, que vulguin adquirir formació i experiència professional en empreses.  

Projecte Singulars és un programa de suport a l’experiència pràctica de les persones joves en situació de desocupació, que combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat,

formació i adquisició d’experiència professional en empreses.  

ASPECTES POSITIUS

Es un programa innovador, on l’eix principal és desenvolupar les competències amb una metodologia pràctica i dinàmica pels joves.

I amb l’objectiu de que part dels joves s’insertin al món laboral un mínim de 6 mesos o bé retornin al sistema educatiu.

OBJECTIU

Facilitar la inserció laboral de les persones joves a les empreses i/o fomentar el seu retorn al sistema educatiu. Promoure una actitud proactiva vers la formació i la inserció laboral mitjançant el desenvolupament dels recursos i competències personals.

 

A qui va dirigit?

  • Joves de 16 a 29 anys
  • Que no treballin i tinguin condició DONO (SOC)
  • Inscrits a Garantia Juvenil

El projecte té una durada d’un any i els joves han de tenir un fort compromís, ja que es faran moltes accions tant grupals com individuals.

 

Fase 1 PREPARA’T. Fase 2 ENTRENA’T. Fase 3 ACTUA

Accions individuals: Tutoria d’acollida, Tutories de seguiment del pla de treball, Tutories de seguiment a la formació i les pràctiques. 

Accions grupals: Cohesió de grup, Identificació d’interessos professionals, Orientació professional, Anàlisi ocupabilitat i competències transversals, Visites a empreses, Activitats de caire social i cultural, Sessions de recerca de feina Speed-dating, Jornada networking…

Formacions Professionals: (200h)

–     Auxiliar de Magatzem-abastador/a.

  • Auxiliar de Serveis de bar i restaurant.
  • Auxiliar de Comerç i aparadorisme.

Pràctiques en empreses (opcionals): 100h aprox.

Formació en desenvolupament de competències: “Motivació i activació de les competències” i “Habilitats socials i comunicatives ”

 

PROCÉS DE SELECCIÓ

S’organitzaran sessions informatives per explicar el programa a les persones joves interessades i iniciar la selecció que constarà de: Qüestionari de motivació i dinàmica de grup.

Les persones que passin la primera fase del procés faran una Entrevista individual.

SISTEMA DE DERIVACIÓ

Per derivar a joves a les sessions informatives s’ha d’enviar el document de derivació (Excel adjunt) per correu electrònic a:

 

Silvia Clopés  – sclopes@ajmataro.cat Tel. 93 757 82 41 Ext.1478

“Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil”

Sense comentaris

Feu un comentari

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies