Title Image

L’Oficina d’Orientació Educativa arriba a les 500 atencions

L’Oficina d’Orientació Educativa arriba a les 500 atencions

L’Oficina d’Orientació Educativa del Servei d’Educació, que va obrir les portes el mes d’octubre del 2021, ha superat tot just un any després el mig miler d’atencions individualitzades, fet que reforça l’aposta de l’Orientació que s’està duent a terme des de l’Ajuntament de Mataró.
 
Durant aquests mesos s’han atès, sobretot, a joves entre 16 i 24 anys amb diverses casuístiques, malgrat també atenem a ciutadans d’altres edats que busquen incorporar-se al sistema educatiu, o busquen formació per l’ocupació.
 
Els perfils majoritaris que han trucat a la porta de les nostres instal·lacions són joves que necessiten informació i/o assessorament sobre itineraris formatius i que en molts casos han hagut de recalcular la seva ruta formativa. Aquí hi trobem desenes de persones que es van quedar sense plaça en la formació que desitjaven i se’ls oferia altres opcions formatives reglades o formació ocupacional.
Un percentatge elevat de les persones ateses són també aquells alumnes que abandonen els estudis postobligatoris i necessiten recursos de segones oportunitats que els ajuden a reincorporar-se al sistema educatiu. També tots aquells que no graduen l’ESO als quals se’ls ofereix un seguiment més exhaustiu amb diferents alternatives per seguir formant-se: reglada, ocupacional i no reglada.
Les darreres setmanes també s’ha incrementat considerablement l’atenció de joves nouvinguts que desitgen incorporar-se al sistema educatiu.
 
Tota aquesta tasca s’engloba en un projecte transversal que estem construint: Mataró Orienta. Un model propi d’orientació al llarg de la vida i de proximitat amb la ciutadania. Una coordinació real entre tots els agents de la ciutat que desenvolupen tasques d’orientació.
Els propers mesos es presenten intensos, i des de l’Oficina d’Orientació Educativa continuarem treballant per reduir l’abandonament escola prematur (Projecte NOE 4.10), i la millora de les oportunitats educatives dels ciutadans de Mataró.
 
L’Oficina d’Orientació Educativa la podeu trobar al carrer Tres Roques , 21, als baixos de l’Escola d’adults Can Noè.
Aquest mes de setembre hem reiniciat el curs ampliant horaris d’atenció al públic. Dilluns i divendres de 9 a 14h; dimarts i dijous de 9 a 14h i de 15 a 17h. Els dimecres roman tancada.
 
Mataró, 17 de novembre de 2022

 

.

Sense comentaris

Feu un comentari

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies