Title Image

GS Direcció de Cuina

GS Direcció de Cuina

Tipus d'estudi: Cicles formatius de grau superior
Família professional: Hoteleria i turisme
Titulació: Tècnic/a superior

Centres on s'imparteix:


Centres de fora de Mataró:

Institut Bisbe Sivilla (Calella) http://www.agora.xtec.cat/institutbisbesivilla

Tècnic o tècnica superior en Direcció de Cuina
Codi: CFPS HTD0

Aquests estudis postobligatoris capaciten per dirigir i organitzar la producció i el servei en cuina, determinant ofertes i recursos, controlant les activitats pròpies de l’aprovisionament, producció i servei, complint els objectius econòmics, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d’higiene, prevenció de riscs laborals i protecció ambiental.

Tenen una durada de 2.000 hores (1.650  lectives en un centre educatiu i 350 de pràctiques en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

  • Control de Proveïment de Matèries Primeres (99 hores)
  • Processos de Preelaboració i Conservació a la Cuina (297 hores)
  • Elaboracions de Pastisseria i Rebosteria a la Cuina (132 hores)
  • Processos d’Elaboració Culinària (297 hores)
  • Gestió de la Producció a la Cuina (132 hores)
  • Gestió de la Qualitat i de la Seguretat i Higiene Alimentàries (99 hores)
  • Gastronomia i Nutrició (66 hores)
  • Gestió Administrativa i Comercial en la Restauració (99 hores)
  • Recursos Humans i Direcció d’Equips en la Restauració (66 hores)
  • Anglès (132 hores)
  • Formació i Orientació Laboral (99 hores)
  • Empresa i Iniciativa Emprenedora (66 hores)
  • Projecte de Direcció de Cuina (66 hores)
  • Formació en Centres de Treball (350 hores)

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:

  • tenir el títol de batxillerat,
  • tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació professional o tècnic especialista,
  • haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental,
  • haver superat el curs d’orientació universitària (COU) o el preuniversitari,
  • tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP),
  • tenir qualsevol titulació universitària o una d’equivalent, o
  • haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir complerts 19 anys o bé complir-los durant l’any natural en què es realitza la prova.

Sortides acadèmiques

Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic superior o tècnica superior, que permet accedir a qualsevol estudi universitari oficial de grau. Les persones que s’han graduat en un cicle formatiu de grau superior poden obtenir la convalidació de crèdits universitaris ECTS.

Per a més informació, consulteu el Canal Universitats

 

Sortides professionals

La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • Director d’aliments i begudes
  • Director de cuina
  • Cap de producció a la cuina
  • Cap de cuina
  • Segon cap de cuina
  • Cap de serveis d’àpats (càtering)
  • Cap de partida
  • Encarregat d’economat i bodega.

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies