Title Image

GM Cuina i Gastronomia

GM Cuina i Gastronomia

Tipus d'estudi: Cicles formatius de grau mitjà
Família professional: Hoteleria i turisme
Titulació: Tècnic/a

Centres on s'imparteix:


Centres de fora de Mataró:

Institut Bisbe Sivilla (Calella) http://www.agora.xtec.cat/institutbisbesivilla
Centre de Gastronomia i Restauració (Sant Pol de Mar) http://www.santpol.edu.es

Tècnic o tècnica en Cuina i Gastronomia
Codi: CFPM HT10

Aquests estudis postobligatoris  capaciten per manipular, preparar, conservar i presentar aliments, confeccionar propostes gastronòmiques i ajudar en el servei.

Tenen una durada de 2.000 hores (1.650 lectives en un centre educatiu i 350 pràctiques en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

  • Ofertes gastronòmiques (99 hores)
  • Preelaboració i conservació d’aliments (264 hores)
  • Tècniques culinàries (264 hores)
  • Processos bàsics de pastisseria i rebosteria (198 hores)
  • Productes culinaris (264 hores)
  • Postres en la restauració (165 hores)
  • Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments (66 hores)
  • Formació i orientació laboral (99 hores)
  • Empresa i iniciativa emprenedora (66 hores)
  • Anglès tècnic (99 hores)
  • Síntesi (66 hores)
  • Formació en centres de treball (350 hores)

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:

  • tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria,
  • haver superat el curs específic per a l’accés als cicles de grau mitjà,
  • tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar,
  • haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP),
  • tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics,
  • haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys,
  • haver superat els mòduls obligatoris d’un programa de qualificació professional inicial (PQPI),
  • tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir com a mínim 17 anys l’any en què es fa la prova.

Sortides acadèmiques

Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic o tècnica, que permet accedir:

  • al batxillerat,
  • a un cicle de grau superior de formació professional

Sortides professionals

La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • cuiner o cuinera;
  • cap de partida, i
  • empleat o empleada d’economat i celler d’un hotel, restaurant, hospital, empresa de servei d’àpats, etc.

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies