Title Image

Batxillerat General

Batxillerat General

Tipus d'estudi: Batxillerat

Titulació: Batxiller/a

Centres on s'imparteix:

Institut Les Cinc Sénies |

Centres de fora de Mataró:

INS Serrallarga (Blanes)  http://www.iesserrallarga.cat

 

El batxillerat general (en fase pilot) s’adreça a les persones interessades a desenvolupar diferents capacitats cientificoculturals, per perfilar el seu itinerari formatiu personal i professional.

Com a totes les modalitats, comprèn dos cursos amb caràcter general, i s’organitza en matèries comunes, matèries de modalitat i matèries optatives.

Es caracteritza per ser un batxillerat més obert pel que fa a la tria de matèries, ja que en permet triar de diferents modalitats, cosa que no es pot fer en les altres modalitats que només permet triar assignatures de la branca escollida.

A primer curs, l’alumnat que opti per aquest batxillerat ha de cursar obligatòriament Matemàtiques Generals i dues matèries més, que ha de triar d’entre totes les matèries de modalitat de primer curs que ofereixi el centre. Aquesta oferta ha d’incloure la matèria d’Economia, Emprenedoria i Activitat Empresarial pròpia d’aquesta modalitat.

De la mateixa manera, a segon, l’alumnat ha de cursar obligatòriament Ciències Generals i dues assignatures més que ha de triar d’entre totes les matèries de modalitat de segon curs que ofereixi el centre. Aquesta oferta ha d’incloure la matèria Moviments Culturals i Artístics pròpia d’aquesta modalitat.

 

Per accedir al batxillerat cal:

  • tenir el títol de graduat o graduada en educació secundària obligatòria (GESO) o
  • tenir el títol de tècnic o tècnica d’un cicle formatiu de grau mitjà o tècnic superior o tècnica superior d’un cicle formatiu de grau superior (en aquests casos es pot demanar la convalidació de matèries optatives i del treball de recerca) o
  • haver cursat estudis de sistemes educatius estrangers que hagin estat homologats amb el títol de GESO o el de tècnic o tècnica. L’homologació s’acredita mitjançant la credencial corresponent o bé, si encara es troba en tràmit, presentant el “volant per a la inscripció condicional en centres educatius”.

Amb el títol de batxiller o batxillera es pot accedir:

  • a la universitat (un cop aprovades les proves d’accés),
  • a un cicle formatiu de grau superior de formació professional específica o d’arts plàstiques i disseny (si hi ha més demanda que oferta, per accedir a determinats cicles té prioritat l’alumnat que ha cursat una modalitat de batxillerat determinada),
  • a un cicle formatiu de grau superior d’ensenyaments esportius, si es tenen els requisits d’accés (si hi ha més demanda que oferta, per accedir a determinats cicles té prioritat l’alumnat que ha cursat una modalitat de batxillerat determinada),
  • als ensenyaments superiors artístics (un cop superada una prova específica d’accés) i
  • al món laboral.

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies