Title Image

Proves d’accés

PROVES D’ACCÉS I CURSOS DE PREPARACIÓ

En qualsevol moment de la vida una persona de més de 18 anys pot accedir a diferents estudis malgrat no disposar dels requisits previs. Això pot fer-se mitjançant la superació d’una prova d’accés. Hi ha proves d’accés per accedir a:

 • Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior.
 • Ensenyaments d’Arts Plàstiques i Disseny de Grau Mig i Grau Superior.
 • Ensenyaments Esportius de Grau Mig i Grau Superior.
 • Ensenyaments Professionals de Música i Dansa.
 • Ensenyaments Artístics Superiors
 • Universitat per a majors de 25 anys.

Les proves d’accés es convoquen una vegada l’any i possibiliten cursar aquests estudis a persones que no tenen la titulació acadèmica exigida per accedir-hi. Pots obtenir tota la informació sobre les proves fent clic aquí.

 

Prova d’accés a CFGM

Com a mínim complir els 17 anys l’any en que es fa la prova.

La prova te tres parts i inclou les següents matèries:

 • Part comunicativa i social: comprèn les matèries de competència en llengua catalana, competència en llengua castellana, competència en llengua estrangera (anglès o francès) i competència social i ciutadana.
 • Part cientificotecnològica: comprèn les matèries de competència d’interacció amb el món físic i de competència en tecnologia.
 • Part matemàtica: comprèn la matèria de competència matemàtica.

On es pot fer?  CFA Alarona, CFA Can Noè

 

Prova d’accés a CFGS

Com a mínim complir els 19 anys l’any en que es fa la prova o bé tenir 18 anys per a qui acrediti estar en possessió d’un títol de tècnic/a relacionat amb el cicle de grau superior al qual es vol accedir.

On es pot fer? CFA Can Marfà, CFA Els Tarongers, Triangle , Escola Pia

Prova d’accés a CFGS d’Arts plàstiques i Disseny

Com a mínim complir els 19 anys durant l’any en que es fa la prova i acreditar requisits. La prova es realitza a l’Escola d’Art.

 

Prova d’accés al Grau Superior de Música

Curs intensiu (1 any) adreçat a alumnes que tenen com a objectiu presentar-se a les proves per accedir al Grau superior de Música en algun dels centres de superior de Catalunya (ESMUC, Taller de Músics, Liceu o Jam Session).

Matèries: Instrument, Consciència auditiva, Percepció i Transcripció, Arranjaments, Composició i instrumentació, Audició i anàlisi, Fonaments de pedagogia, musicologia o sonologia.

Per accedir al curs cal superar una prova de nivell.

www.emmmataro.cat

 

Prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys

Aquests estudis preparen les persones més grans de 25 anys per a les proves d’accés a la universitat.

El Departament d’Ensenyament convoca les proves d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys per a les persones que volen accedir a totes les universitats de Catalunya.

L’objectiu de la prova és que la persona aspirant acrediti la seva maduresa en relació amb els objectius del batxillerat i les seves capacitats referents al camp professional de què es tracti, així com el domini suficient de les llengües oficials per cursar amb aprofitament aquests ensenyaments.

REQUISITS PER INSCRIURE’S A LA PROVA:

 • Tenir 25 anys en l’any natural en què realitzarà la prova.
 • No haver superat les PAU (o equivalent).
 • No estar en possessió d’un títol de tècnic superior de formació   professional, d’arts plàstiques i disseny, o d’esports (o equivalent).
 • No tenir cap titulació universitària.

Per més informació podeu consultar la pàgina web: http://universitats.gencat.cat/ca/que_puc_fer/25_anys/

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies