Title Image

Formació Professional per a l’ocupació

Formació Professional per a l’ocupació

La formació professional per a l’ocupació és un dels subsistemes de formació professional, integrat pel conjunt d’instruments i accions que tenen per objecte impulsar i estendre entre les empreses i les persones treballadores, tant desocupades com ocupades, una formació que respongui a les seves necessitats de qualificació i competitivitat i que contribueixi al desenvolupament econòmic i a la cohesió social.

Es caracteritza per tenir una oferta d’especialitats formatives molt àmplia en tots els sectors econòmics i per oferir la possibilitat de realitzar pràctiques professionals en empreses catalanes o de l’estranger.

Entitat i centres que imparteixen cursos de formació professional per a l’ocupació

Altres ofertes formatives

Servei d’Ocupació de Catalunya

Els certificats de professionalitat

El certificat de professionalitat és l’instrument d’acreditació oficial de les qualificacions professionals en l’àmbit de l’administració laboral. Vàlid a tot el territori espanyol, acredita que es disposa de les competències per a desenvolupar una activitat, i dels coneixements i les habilitats per desenvolupar-les de forma correcta d’acord amb les exigències del mercat.

 

Què acrediten?

Cada certificat de professionalitat acredita una qualificació professional del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals i està configurat per una o més unitats de competència.

La unitat de competència constitueix la unitat mínima acreditable i acumulable per obtenir un certificat de professionalitat.

 

Quines són les vies per obtenir-lo?

  • Formació a través de l’Administració laboral: superar amb avaluació positiva tots els mòduls associats a totes les unitats de competència corresponents al certificat de professionalitat.
  • Formació a través de l’Administració educativa: tenir certificació acadèmica que acrediti la superació de tots els mòduls professionals associats a les unitats de competència que conformin certificat de professionalitat.
  • Reconeixement de l’experiència laboral i formació no formal.

 

Qui els expedeix?

A Catalunya, l’organisme competent per expedir i registrar els certificats de professionalitat i les acreditacions parcials acumulables és el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que els expedirà a instància de la persona sol·licitant.

Podeu trobar la informació corresponent als certificats de professionalitat a la pàgina web del SOC.

 

Acredita’t

Moltes persones han adquirit les seves competències professionals en el mateix lloc de treball, mitjançant la pràctica, l’experiència professional i vies no formals de formació. Per tant, són persones que tenen les competències, però no l’acreditació oficial. Aquest procediment permet a les persones que hi participen aconseguir una certificació que els pot servir per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses i facilita, d’aquesta manera, la seva integració laboral, la promoció professional i el reconeixement social.

En el web de l’Acredita’t s’informa de properes convocatòries d’acreditació de competències.

En el marc de les mesures flexibilitzadores i actuacions en la formació professional, les persones amb experiència laboral i formació prèvia que desitgin obtenir un diagnòstic de les seves possibilitats formatives i de promoció professional, i conèixer l’itinerari formatiu i professional més adequat per aconseguir una titulació acadèmica, poden sol·licitar el servei d’assessorament en la formació professional. Així mateix, poden sol·licitar el reconeixement acadèmic dels aprenentatges que hagin assolit amb l’experiència laboral o en activitats socials.

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies