Title Image

Els Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM)

Destinataris/ Via d’accés

Per poder cursar un cicle de Grau Mitjà (CFGM) cal tenir el títol de Graduat en Educació Secundària (GESO) o disposar del títol d’FP1 (o l’equivalent). També poden accedir-hi les persones que tinguin aprovat segon de BUP o amb dues assignatures pendents.

Un PFI dona accés directe a un cicle de FP de grau mitjà. Des del curs 2020-2021, tens accés directe als CFGM si obtens una mitjana d’aprovat als mòduls PFI associats als àmbits de comunicació, social i cientificotecnològic. En cas que el teu centre no estigui autoritzat a impartir el curs d’Accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà (CAM), el teu accés a cicles serà mitjançant inscripció a la prova d’accés on tindràs l’exempció total si has superat els mòduls associats als àmbits de comunicació, social i cientificotecnològic.

El Grau Mitjà també està obert a persones que, tot i no disposar de cap títol, superin una prova d’accés a grau mitjà, o el curs d’accés directe a Grau Mitjà (CAM) o la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Aquest anys hi ha dos processos diferenciats  d’accés als CFGM , en funció de si ets alumnat de continuïtat d’escolarització o participes en el procés per a la resta de l’alumnat.

Hi ha 3 vies per procés per accedir a les places a cicles formatius:

Procés per a alumnat de continuïtat d’escolarització

 1. Alumnat que està cursant 4t d’ESO o que està escolaritzat en un sistema educatiu estranger en un nivell equivalent a 4t d’ESO. Es reserven per a les sol·licituds que arriben per aquesta via un 70 % de les places.
 2. Per qui ha superat un programa de qualificació professional inicial (PQPI) o un cicle formatiu de grau bàsic o formació professional bàsica. Es reserven per a les sol·licituds que arriben per aquesta via un 20 % de les places.
 3. Per qui accedeix amb el CAM o ha superat la prova d’accés (inclòs si n’està exempt –PFI– o té altres requisits d’accés i que durant aquest any fa, com a màxim, 18 anys). Es reserven per a les sol·licituds que arriben per aquesta via un 10 % de les places.

Procés per a la resta de l’alumnat

 1. Per qui ja té títol de l’ESO, o està cursant 4t d’ESO, però no ha participat en el procés per a alumnat amb continuïtat o no ha estat admès. Es reserven de les places resultants de l’assignació del procés de continuïtat d’escolarització un 70 % de les places.
 2. Per qui ha superat un programa de qualificació professional inicial (PQPI) o un cicle formatiu de grau bàsic o formació professional bàsica, que no ha participat en el procés per a alumnat amb continuïtat o que no ha estat admès. Es reserven de les places resultants de l’assignació del procés de continuïtat d’escolarització un 20 % de les places.
 3. Per qui accedeix amb el CAM o ha superat la prova d’accés (inclòs si n’està exempt –PFI–) o té altres requisits d’accés i que és major de 18 anys, que no ha participat en el procés per a alumnat amb continuïtat o que no ha estat admès. Es reserven per a les sol·licituds que arriben per aquesta via un 10 % de les places.

En tots els casos, per desfer situacions d’empat, s’aplica el resultat del sorteig. Si per alguna de les vies d’accés no s’ocupen totes les places reservades corresponents, les vacants es reparteixen a la resta de les vies de manera proporcional.

Com que hi ha una única oferta, és a dir, primer s’assignen, si és possible, les sol·licituds admeses al procés per a l’alumnat de continuïtat d’escolarització i, posteriorment i amb les places resultants, s’assignen les sol·licituds del procediment per a la resta de l’alumnat.

Durada:

2  cursos acadèmics (excepte el d’Animació d’activitats físiques i esportives en el medi natural i cures auxiliars d’infermeria)

Mes informació

 

Certificació

Quan l’alumne/a acaba un cicle formatiu de Grau Mitjà obté el títol de Tècnic/a en l’especialitat cursada. A partir d’aquí, se li obren totes aquestes opcions:

 • Accedir a un treball de Tècnic/a (en una empresa o per compte propi).
 • Estudiar un altre cicle formatiu de grau mitjà.
 • Cursar el Batxillerat, tenint en compte les convalidacions que suposa haver fet un cicle formatiu de Grau Mitjà.
 • Accedir a un cicle formatiu de Grau Superior, si es disposa del títol de Batxillerat.
 • Accedir a un cicle formatiu de Grau Superior un cop superada la prova d’accés.
 • Realitzar el curs d’accés directe a Grau Superior (CAS).
 • Amb les assignatures comunes ja es rep el títol de batxiller.

 

Quins CFGM es fan a Mataró i comarca?

Guia informativa CFGM: Informació de tots els estudis de Grau Mitjà

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies