Title Image

Els Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM)

Destinataris/ Via d’accés

Per poder cursar un cicle de Grau Mitjà (CFGM) cal tenir el títol de Graduat en Educació Secundària (GESO) o disposar del títol d’FP1 (o l’equivalent). També poden accedir-hi les persones que tinguin aprovat segon de BUP o amb dues assignatures pendents.

Un PFI dona accés directe a un cicle de FP de grau mitjà. Des del curs 2020-2021, tens accés directe als CFGM si obtens una mitjana d’aprovat als mòduls PFI associats als àmbits de comunicació, social i cientificotecnològic. En cas que el teu centre no estigui autoritzat a impartir el curs d’Accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà 8 CAM), el teu accés a ciclesserà mitjançant inscripció a la prova d’accés on tindràs l’exempció total si has superat els mòduls associats als àmbits de comunicació, social i cientificotecnològic.

El Grau Mitjà també està obert a persones que, tot i no disposar de cap títol, superin una prova d’accés a grau mitjà, o el curs d’accés directe a Grau Mitjà (CAM) o la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Els criteris de prioritat per l’adjudicació de places són:

  • 60% de places per alumnat que prové de l’ESO (ordenats per nota)
  • 20% de places per alumnat que hagi superat els mòduls obligatoris d’un PTT o que provenen de la FPB (ordenats per nota)
  • 20% de places per alumnat que prové de la prova d’accés o del curs específic d’accés (ordenats per nota)

 

Durada:

2  cursos acadèmics (excepte el d’Animació d’activitats físiques i esportives en el medi natural i cures auxiliars d’infermeria)

Mes informació

 

Certificació

Quan l’alumne/a acaba un cicle formatiu de Grau Mitjà obté el títol de Tècnic/a en l’especialitat cursada. A partir d’aquí, se li obren totes aquestes opcions:

  • Accedir a un treball de Tècnic/a (en una empresa o per compte propi).
  • Estudiar un altre cicle formatiu de grau mitjà.
  • Cursar el Batxillerat, tenint en compte les convalidacions que suposa haver fet un cicle formatiu de Grau Mitjà.
  • Accedir a un cicle formatiu de Grau Superior, si es disposa del títol de Batxillerat.
  • Accedir a un cicle formatiu de Grau Superior un cop superada la prova d’accés.
  • Realitzar el curs d’accés directe a Grau Superior (CAS).
  • Amb les assignatures comunes ja es rep el títol de batxiller.

 

Quins CFGM es fan a Mataró i comarca?

Guia informativa CFGM: Informació de tots els estudis de Grau Mitjà

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies