Title Image

Formació Professional

QUÈ ÉS L’FP?

És un conjunt d’ensenyaments que donen a l’alumnat la formació necessària per poder exercir la professió que tria i que més li agrada.

 

COM S’ORGANITZA L’FP?

Es divideix en:

Cadascun dels estudis consta de tres parts diferenciades: formació teòrica i formació pràctica en el mateix centre educatiu i, posteriorment, les hores destinades a la FCT (Formació en centres de treball).

 

LES PRÀCTIQUES A L’EMPRES (FCT)

La Formació en Centres de Treball és el conjunt de pràctiques formatives no laborals que realitza l’alumnat de cicles formatius en centres de treball situats a l’entorn dels centres on cursen els estudis, mitjançant un conveni de col·laboració subscrit entre l’escola i l’empresa. L’FCT forma part del programa formatiu (curricular) d’aquests ensenyaments. La durada de la formació pràctica en centres de treball oscil·la entre 300 i 700 hores, depenent de cada cicle.

 

FAMÍLIES PROFESSIONALS:

Els ensenyaments professionals s’organitzen en programes de qualificació professional inicial, en cicles formatius de grau mitjà i grau superior, i formació per a l’ocupació (FPO)

Aquesta formació s’agrupa segons el seu àmbit d’actuació en 24 famílies professionals:

(marcades amb asterisc ‘*’ les famílies que no es fan a Mataró)

 

QUINS SERVEIS DE VALOR AFEGIT OFEREIXEN ELS CENTRES D’FP?

Actualment molts centres ofereixen serveis complementaris a la seva tasca educativa que permeten millorar l’ocupabilitat dels alumnes i la seva projecció professional:

  • Servei d’assessorament. És un servei a demanda de la persona interessada que permet disposar de forma individual d’un assessor especialista en una família professional. Ens ajudarà a identificar les nostres capacitats, interessos i el nostre objectiu professional al llarg de diferents sessions de treball. És un servei personalitzat que ajuda les persones a definir i assolir el seu objectiu professional mitjançant la identificació de la formació amb reconeixement acadèmic. + informació
  • Servei de reconeixement. El seu objectiu és reconèixer acadèmicament els aprenentatges assolits mitjançant l’experiència laboral o en activitats socials. D’alguna manera dona continuïtat al derogat programa Qualifica’t. + informació
  • Acredita’t.- Procediment d’acreditació de competències adquirides mitjançant l’experiència laboral o vies no formals de formació. El procediment a seguir és:
    1. Assessorament.
    2. Acreditació de competències. + informació
    3. Avaluació.

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies