Title Image

Formació Professional

QUÈ ÉS L’FP?

Són ensenyaments que capaciten per exercir de manera qualificada diverses professions i proporcionen la formació necessària per adquirir la competència professional i el coneixement propis de cada sector.

COM S’ORGANITZA L’FP?

La formació professional s’organitza per famílies professionals. Els ensenyaments de la formació professional s’ordenen en:

  • itineraris formatius específics, que són ensenyaments professionals adreçats a alumnes d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària;
  • programes de formació i inserció (PFI), que estan pensats per a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria amb l’objectiu de proporcionar-los, d’una banda, la continuïtat formativa dins de la formació professional i, de l’altra, l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball;
  • cicles de grau bàsic, de grau mitjà i de grau superior, en què també hi ha cursos d’especialització per aprofundir coneixements després d’haver cursat un cicle formatiu. Els cicles formatius tenen una durada de 2.000 hores, que s’organitzen en dos cursos acadèmics; una part d’aquestes hores es destina a la formació en un centre educatiu i una altra part a la formació pràctica en centres de treball. Els cursos d’especialització tenen una durada d’entre 500 i 720 hores. Amb la superació d’un cicle formatiu de grau bàsic s’obté el títol de tècnic bàsic o tècnica bàsica; amb la superació d’un cicle formatiu de grau mitjà s’obté el títol de tècnic o tècnica, i amb la superació d’un de grau superior, el de tècnic o tècnica superior.

Cadascun dels estudis consta de tres parts diferenciades: formació teòrica i formació pràctica en el mateix centre educatiu i, posteriorment, les hores destinades a la FCT (Formació en centres de treball).

 

LES PRÀCTIQUES A L’EMPRES (FCT)

La Formació en Centres de Treball és el conjunt de pràctiques formatives no laborals que realitza l’alumnat de cicles formatius en centres de treball situats a l’entorn dels centres on cursen els estudis, mitjançant un conveni de col·laboració subscrit entre l’escola i l’empresa. L’FCT forma part del programa formatiu (curricular) d’aquests ensenyaments. La durada de la formació pràctica en centres de treball oscil·la entre 300 i 700 hores, depenent de cada cicle.

 

FAMÍLIES PROFESSIONALS:

Els ensenyaments professionals s’organitzen en programes de qualificació professional inicial, en cicles formatius de grau mitjà i grau superior, i formació per a l’ocupació (FPO)

Aquesta formació s’agrupa segons el seu àmbit d’actuació en 24 famílies professionals:

(marcades amb asterisc ‘*’ les famílies que no es fan a Mataró)

 

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies