Estudiar a Mataró | Estudis Universitaris
693
page-template-default,page,page-id-693,page-child,parent-pageid-127,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Estudis Universitaris

ELS ESTUDIS UNIVERSITARIS

El model universitari català posa l’èmfasi en l’estudiant com a eix del procés d’aprenentatge. Tu tries què vols fer i fins on vols arribar.

L’estructura actual dels estudis universitaris fixa tres cicles que condueixen a l’obtenció dels corresponents títols universitaris oficials de grau, màster universitari i doctorat. Així, el Marc Espanyol de Qualificacions per a l’Educació Superior (MECES) estableix tres nivells de qualificació d’acord amb els resultats d’aprenentatge que proporcionen els estudis: el grau (nivell 2), el màster universitari (nivell 3) i el doctorat (nivell 4).

El procés d’aprenentatge per obtenir aquestes qualificacions es mesura en crèdits ECTS (European Credit and Accumulation System), una eina bàsica del Procés de Bolonya que fa més compatibles els sistemes educatius de l’espai europeu i que, per tant, et permet moure’t d’una universitat a una altra.

En aquest context, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha volgut incidir en el fet que tots els plans d’estudis de Grau de les universitats de Catalunya incloguin pràctiques externes en empreses o institucions i també matèries que garanteixin el coneixement d’una tercera llengua, preferentment l’anglesa.

Més informació >>

 

TecnoCampus

La Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme és una organització sense afany de lucre promoguda per l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme per gestionar i desenvolupar els estudis universitaris i el parc empresarial i de l’emprenedoria del TecnoCampus. És una fundació de dret privat amb vocació de servei públic en l’educació i en el desenvolupament empresarial.

El govern de la Fundació, en mans del patronat, màxim òrgan de govern, es basa en un sistema de col·laboració públic i privat. En el patronat hi són presents les administracions públiques, la universitat i l’empresa. En aquest, sentit la Fundació està inspirada en un model de triple hèlix.

La gènesi del Tecnocampus cal cercar-la en l’any 1982, amb la creació de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, des del ja consolidat Institut Municipal de Formació Professional Miquel Biada.

Aquest centre universitari d’enginyeria va ser fruit de l’empenta de l’Ajuntament de Mataró i el propi teixit industrial en un moment en què Mataró era una localitat fortament centrada en l’activitat industrial i una de les ciutats més dinàmiques del país en creació d’empresa. Al 1994 es fa un pas important amb la creació de l’Escola Universitària del Maresme (EUM), per part del Consell Comarcal i amb adscripció a la Universitat Pompeu Fabra.

L’any 1999, l’equip de direcció de la Politècnica veu com el futur del centre ha d’anar lligat a unes noves instal·lacions de campus i a un model que aposti decididament per la més alta complicitat amb el món de l’empresa. Així és com l’Ajuntament de Mataró, amb la direcció tècnica de l’Escola, tira endavant el Pla Director per la Societat de la Informació, on es defineix el concepte TecnoCampus, que el 2010 veu la llum a la nova zona d’expansió de la ciutat, al Rengle, a primera línia de mar.

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies