Title Image

Ensenyaments Artístics i Esportius

ENSENYAMENTS ESPORTIUS

Els ensenyaments esportius capaciten per exercir professionalment la matèria esportiva en la modalitat i especialitat cursada. S’organitzen en cicles de grau mitjà o de grau superior i tenen una durada entre 750 i 1.540 hores, repartides en un o dos cursos.  Amb la superació d’un cicle de grau mitjà s’obté el títol de tècnic i amb la superació d’un de grau superior, el de tècnic superior esportiu en l’especialitat corresponent.

Pots obtenir tota la informació relativa a aquests estudis a la web oficial de la Generalitat.

Quins ensenyaments esportius tenim a Mataró?

 

ENSENYAMENTS ARTÍSTICS

Els ensenyaments artístics comprenen els de:

 

Arts plàstiques i disseny

Els ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny comprenen el conjunt d’accions formatives que capaciten per al desenvolupament qualificat de les diverses professions relacionades amb el disseny, les arts aplicades i els oficis artístics; permeten l’accés a l’ocupació i la participació activa en la vida social, cultural i econòmica, així com l’actualització i l’ampliació de les competències professionals i personals al llarg de la vida.

A Mataró l’escola GEM ofereix el CFGM Assistència al producte gràfic interactiu

Pots obtenir tota la informació relativa a aquests estudis a la web oficial de la Generalitat.

 

Música

Les escoles de música imparteixen ensenyaments de música dirigits a la iniciació i la formació dels nens en aquest art, la preparació per a l’accés als estudis professionalitzadors corresponents i a la continuació de la formació i la pràctica artístiques no professionals de persones de més edat. Aquests estudis no estan reglats i no comporten l’obtenció de títols acadèmics o professionals.

A Mataró tenim la Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM)

Els coneixements de música també es poden adquirir en els anomenats centres amb ensenyaments integrats, és a dir, centres de primària i/o secundària que imparteixen simultàniament els ensenyaments de règim general i els de música.

Els ensenyaments professionals de música s’estructuren en sis cursos acadèmics que imparteixen conservatoris i centres professionals. En acabar s’obté el títol professional de Música en l’especialitat cursada.

Els ensenyaments artístics superiors de música duren quatre cursos i tenen com a objectiu la formació de professionals qualificats en l’àmbit de la música; estan adaptats a l’espai europeu d’educació superior i són equivalents a tots els efectes als graus universitaris. Les especialitats que s’ofereixen són Composició, Direcció, Interpretació, Musicologia, Pedagogia, Producció i Gestió, i Sonologia.

Pots obtenir tota la informació relativa a aquests estudis a la web oficial de la Generalitat.

 

Dansa

Les escoles de dansa imparteixen ensenyaments adreçats a la iniciació i la formació dels infants en aquest art, a la preparació per a l’accés als estudis professionalitzadors corresponents i a la continuació de la formació i pràctica artístiques no professionals de persones de major edat. Aquests estudis no són reglats i no comporten l’obtenció de títols acadèmics o professionals.

Els coneixements de dansa també es poden adquirir en els anomenats centres amb ensenyaments integrats, és a dir, centres de primària i/o de secundària que imparteixen simultàniament els ensenyaments de règim general i els de dansa.

Els ensenyaments professionals de dansa s’estructuren en sis cursos acadèmics que imparteix un centre públic de la Diputació de Barcelona i dos centres de titularitat privada (al Maresme i a Tarragona). En acabar s’obté el títol professional de dansa de l’especialitat cursada (Dansa Clàssica, Dansa Contemporània o Dansa Espanyola).

Els ensenyaments artístics superiors de dansa duren quatre cursos i tenen com a objectiu la formació de professionals qualificats. Estan adaptats a l’espai europeu d’educació superior i són equivalents a tots els efectes als graus universitaris. Les especialitats que s’ofereixen són Coreografia i Tècniques d’Interpretació de la Dansa, i Pedagogia de la Dansa.

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies