Title Image

Salesians Sant Jordi

Salesians Sant Jordi

Salesians Sant Jordi

Titularitat: Privada - Salesians
Adreça: Av. Puig i Cadafalch, 80
08303 - Mataró
Telèfon: 93 758 90 69
Correu electrònic:
pes.mataro@salesians.cat
Adreça web:
http://www.salesianssantjordi.org/

DESCRIPCIÓ

Les plataformes d’educació Social de Salesians:

Salesians Sant Jordi (SSJ) te com a finalitat respondre als orígens carismàtics de la Congregació Salesiana, l’atenció als infants i joves en situació de risc, especialment els qui més necessiten “una mà amiga“, com deia Don Bosco. S’entén per infància en situació de risc aquells infants, adolescents i joves en risc de desemparament, en risc econòmic familiar i/o en risc socio- ambiental.

Per portar endavant aquesta missió es creen diferents projectes que responen al treball en xarxa i de caràcter comunitari que es té a cada territori on són presents els salesians en l’àmbit de l’educació social. cadascuna d’aquestes organitzacions rep el nom de Plataforma d’Educació Social: PES.

Les PES son estructures arrelades a territoris concrets i que desenvolupen un o diversos projectes i serveis per atendre algunes de les necessitats d’aquests infants i joves.

Aquest treball el desenvolupen conjuntament professionals i voluntaris, ja que es vol donar una resposta professionals, però alhora compromesa als barris a on som presents i amb la nostra societat.

Per a poder dur tota aquesta tasca a terme, la congregació salesiana disposa d’un cos gerencial central que s’ocupa de les tasques administratives i organitzatives de l’entitat, és el que anomenem Secretaria Tècnica de les Plataformes d’Educació Social de Catalunya.

La finalitat de les PES, és doncs, l’atenció a infants i joves, i estan especialment receptives a les situacions d’exclusió social d’aquests col·lectius i les seves famílies. Es tracta d’una atenció des de l’educació social.

Els objectius que es pretenen aconseguir són:

 • Promoció social dels joves socialment desafavorits, en situació de marginalitat i d’exclusió social, privilegiant els més desafavorits.
 • Promoció social de barris populars amb alt índex de problemàtiques socials.
 • Educació en el temps de lleure d’infants i joves, segons la proposta salesiana, fent-los protagonistes del seu creixement.
 • Despertar l’esperit de solidaritat entre els seus associats i en l’entorn social més proper, mobilitzant recursos humans per a la construcció d’una societat més justa i solidaria
 • Mobilitzar la gratuïtat de les persones que vulguin col·laborar en la causa dels joves, a través de col·laboracions voluntàries.
 • Donar suport a altres serveis o projectes, promoguts per associacions, entitats o organismes lligats amb els salesians de Don Bosco.

Per tal d’assolir aquests objectius disposem d’una metodologia de treball. El nostre estil educatiu es fonamenta en els següents criteris:

 • Familiar – comunitari
 • Educatiu preventiu
 • Sociopolític
 • Educació en valors trascendents
 • Treball en xarxa

ESTUDIS

Consulta l'oferta d'estudis a:
http://www.salesianssantjordi.org/

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies