Title Image

Institut Thos i Codina

Institut Thos i Codina

Institut Thos i Codina

Titularitat: Pública - Departament d’Ensenyament
Adreça: Riera de Cirera, 57
08304 - Mataró (Cirera)
Telèfon: 93 741 42 03
Correu electrònic:
a8046748@xtec.cat
Adreça web:
http://www.iesthosicodina.cat/

DESCRIPCIÓ

L´IES Thos i Codina es va fundar l´any 89 com a conseqüència de la transformació d´una antiga escola de Primària, que ja rebia el nom de Thos i Codina, en un institut de Formació Professional. Eren anys en què l´alumnat de primària minvava a causa de la disminució de la natalitat. Mentre, anaven pujant generacions de joves que necessitaven centres d´ensenyaments professionals, una vessant acadèmica molt descuidada en aquells moments a la ciutat.

Fins l´any 95, l´institut va anar creixent i ampliant les especialitats professionals. El que havia començat com un centre en què s´impartien ensenyaments de primer grau de formació professional de l´especialitat d´administració, havia anat creixent tot augmentant tant l´oferta amb el segon grau de l´especialitat inicial com amb l´ampliació d´especialitats, l´electrònica i la informàtica. Aquest procés va atorgar al centre una personalitat que no hem abandonat.

Quan el curs 95/ 96 es comencen a substituir els estudis de l´antiga formació professional pels nous estudis d´ESO i batxillerat, el centre continuarà mantenint els estudis professionals, que actualment s´anomenen cicles formatius, en les mateixes especialitats que ja tenia en l´antic model. El curs 96/ 97 va ser el de l´ingrés, per primera vegada, de l´alumnat de 12 anys amb la implantació del primer cicle de l´ESO.

D´aleshores ençà, el centre té una oferta àmplia i variada que permet al nostre alumnat triar diferents possibilitats acadèmiques, tant dins del mateix centre com en el seu pas cap a la universitat. El repte dels professionals de l´institut ha estat sempre estar atents a les necessitats dels nostre alumnat, introduir canvis pedagògics sempre que ha fet falta, participar en projectes que permeten millorar tot allò que es fa al centre, involucrar les famílies en la responsabilitat de l´educació dels seus fills, eix central de la nostra feina.

 

A destacar:

Des de l’Institut Thos i Codina de Mataró es porta a terme el Batxillerat professionalitzador, des de totes les especialitats, per tal de donar resposta a les necessitats i interessos de tot l’alumnat. Aquest és un objectiu que prioritza en el marc del treball per una orientació acadèmica i professional exhaustiva. Aquesta nova oferta permet l’alumnat escollir d’entre les següents assignatures, com a matèria específica:

 Unitats Formatives dels nostres Cicles Formatius d’Informàtica, Gestió i Administració i Activitats Comercials:

  • Sistemes operatius Monolloc
  • Ofimàtica amb Certificat ACTIC
  • FOL (Formació i Orientació Laboral)
  • Estada a l’empresa
  • Psicologia
  • Sociologia
  • Alemany: segona llengua estrangera

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes. Si vol més informació faci clic a l'enllaç.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies